Alles over MSM

Alles over MSM feature image 01

Samenvatting Artikel

MSM wordt vaak gebruikt als een voedingssupplement vanwege zijn vermeende voordelen voor de gezondheid. Het wordt vaak ingezet om de pijn en ontsteking bij aandoeningen zoals artritis te verminderen en om het immuunsysteem te ondersteunen. Hoewel MSM in veel voedingsmiddelen voorkomt, zoals groene bladgroenten, noten en zaden, wordt het ook vaak als supplement ingenomen om de dagelijkse inname te verhogen. Het is beschikbaar in poedervorm of capsules’ en wordt gemakkelijk opgenomen in het dieet. In dit artikel kom je alles te weten over MSM en wat het precies is.

De werking van MSM

MSM heeft de biochemische vorm van zwavel die geschikt voor de mens om te in te nemen. MSM onderhoudt het vermogen van je lichaam om de celvernieuwing processen en de wondheling te verzorgen. Ook bevordert MSM de weefsels doorlaatbaarheid. Het is bewezen dat MSM de flexibiliteit van de membranen en de permeabiliteit van de cellen vergroten. De weefsels zijn hierdoor soepeler en de drukverschillen worden kleiner, waardoor het pijngevoel van artrose vermindert.

De voordelen van MSM

MSM (methylsulfonylmethaan) is een organische zwavelverbinding die als voedingssupplement wordt ingenomen vanwege de gezondheidsvoordelen. Enkele voordelen van MSM zijn:

  • Vermindering van ontstekingen: MSM heeft ontstekingsremmende eigenschappen en helpt bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam, zoals bijvoorbeeld bij artritis.
  • Verbetering van de huid gezondheid: MSM helpt bij het verminderen van huidproblemen, zoals rimpels, littekens en acne, vanwege de antioxidant- en ontstekingsremmende eigenschappen.
  • Ondersteuning van het immuunsysteem: MSM ondersteunt het immuunsysteem en helpt bij het bestrijden van infecties en ziektes.
  • Verlichting van pijn: MSM biedt pijnverlichting bij verschillende aandoeningen, zoals artritis, fibromyalgie en spierpijn.
  • Verbetering van de spijsvertering: MSM helpt bij het verbeteren van de spijsvertering en de opname van voedingsstoffen in het lichaam.

Inname van MSM

De hoeveelheid MSM die je moet innemen, hangt af van verschillende factoren, zoals je leeftijd, gewicht, algemene gezondheid en de reden waarom je het supplement inneemt. Over het algemeen wordt aanbevolen om te beginnen met een lage dosis van ongeveer 500 milligram per dag en dit langzaam op te bouwen tot maximaal 3 gram per dag, verdeeld over meerdere doses. Het is belangrijk om de aanbevolen doseringen te volgen en het gebruik van MSM met een arts te bespreken, vooral als je medicijnen gebruikt of een medische aandoening hebt. Bij het kiezen van een MSM-supplement is het cruciaal om te kiezen voor een hoogwaardig kwaliteit en om de instructies goed te lezen. Dit komt omdat er heel veel verschillende producten zijn die hetzelfde bevatten, of soms een te hoge milligram hebben. Ook is het belangrijk om te kijken naar de zuiverheid, omdat dit de werking van het product verminderd.

MSM helpt bij het verlichten van gewrichtspijn bij bijvoorbeeld reumatoïde artritis, verminderen van ontstekingen, pijnverlichting bieden, de huid gezondheid verbeteren, het immuunsysteem ondersteunen en de spijsvertering verbeteren. MSM onderhoudt het vermogen van je lichaam om de celvernieuwing processen en de wondheling te verzorgen. Ook bevordert MSM de weefsels doorlaatbaarheid. Als je overweegt MSM als voedingssupplement te nemen, is het belangrijk om dit te bespreken met je arts en ervoor te zorgen dat je een kwalitatief hoogwaardig product gebruikt en de aanbevolen doseringen volgt.

Meer artikelen
Alles over artritis
Wil je meer weten over wat artritis precies is en het het behandeld wordt? In dit artikel vind je alle informatie over artritis.
Alles over artrose
Artrose is een vorm van slijtage van het kraakbeen tussen de gewrichten. Wil je meer weten? In dit artikel lees je alles over artrose.
Alles over glucosamine
Glucosamine is een belangrijke bouwsteen voor je lichaam. In dit artikel lees je alles over glucosamine en wat het precies is.
Waar moet je opletten bij glucosamine supplementen?
Heb je last van een gewrichtsziekte? In dit artikel lees je alles over de meest effectieve supplementen.
Alles over reumatoïde artritis
Reumatoïde artritis is een ontsteking dat veroorzaakt wordt door een auto-immuunziekte. In dit artikel lees je er alles over.
Dosering van glucosamine in combinatie met MSM en chondroitine
Het is van cruciaal belang om de dosering tussen glucosamine, MSM en chondroitine goed te hebben. Lees dan verder.